Algemeen

 • Controle

 • Mondhygiëne

 • Tanden bleken

 • Slechte Adem behandeling

 • Tandvlees behandelingen

Afspraak maken

Noodzakelijk

 • Spoedgevallen

 • Extractie/ Tand trekken

 • Gaatje/Cariës Vullen

 • Pijnklachten

Afspraak maken

Cosmetic Dentistry

 • Facings en Veneers: Composite en porselein

 • Kroon en brug werk

Afspraak maken

Dental Implant

 • Implantologie

 • Wortelkanaalbehandelingen

Afspraak maken

controles en onderhoud.

Regelmatig onderhoud voorkomt eenmaal vele problemen. Er wordt direct na behandeling een nieuwe afspraak gemaakt voor een volgende controle over een half jaar ter voorkoming vatn tandheelkundige problemen. In onze praktijk combineren wij de controle afspraken zoveel mogelijk met uw bezoek aan de mondhygiëniste, zodat u voor twee afspraken slechts één keer hoeft te komen.

Tandarts controle zijn er voor:

 • Preventie
 • Onderhoud
 • Behandeling

Indien u één of meerdere tanden mist, dan is een implantaat (kunstwortel) een uitstekende oplossing. Na het boren van een gaatje in de kaak, plaatst de tandarts het implantaat. Het is mogelijk om alle nieuwe tanden en kiezen op implantaten vast te zetten. En zelfs het traditionele kunstgebit kan vervangen worden door een moderne, vaste variant. Het plaatsen van een implantaat is een operatieve ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt.

Na verlies van een tand of kies slinkt het kaakbot ter plaatse. Als er nog te weinig bot aanwezig is om een implantaat te plaatsen, kan met kunstbot de kaak opgebouwd worden. Dit bot reconstructief werk wordt bij tandartspraktijk Art Dent uitgevoerd.

Terugtrekkend tandvlees (gingiva recessie): Als blootliggende tandhalzen een probleem worden.

Veel mensen hebben last van terugtrekkend tandvlees (in officiële termen aangeduid als ‘gingiva recessie’). Deze recessie van het tandvlees kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door te hard poetsen, de ophoping van plaque langs de tandvleesrand, een hoog lipbandje of een afwijkende plek van een tand of kies in de tandboog. Ook na orthodontische behandeling kan het tandvlees terugtrekken.

Gevoelig en anders van kleur.

De gevolgen zijn vaak minder prettig. Als het tandvlees zich terugtrekt, komt het tandbeen (‘dentine’) bloot te liggen. Dit tandbeen is zachter dan tandglazuur, er kan sneller cariës ontstaan. Omdat de uitlopertjes van de tandzenuw zich in het tandbeen bevinden, is het tandbeen bovendien gevoeliger voor warm, koud, zoet of zuur. Tandenpoetsen kan gevoeliger worden, waardoor de blootliggende tandhals moeilijker schoon te houden is. Het dentine is ook anders van kleur dan glazuur, het verkleurt sneller en ziet er niet altijd even mooi uit.

Als een groot deel van een tand of kies verloren is gegaan is het soms niet meer mogelijk of niet aan te raden om een vulling te maken. Een kroon of onlay is dan een betere, sterkere, duurzame oplossing.

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat over de afgeslepen tand of kies past. Deze wordt met cement vastgezet. De tand of kies krijgt zijn oorspronkelijke vorm en functie terug. Het voelt als een normaal eigen onderdeel van het gebit.

Een onlay is een gedeeltelijke kroon van bijvoorbeeld porselein. Het voordeel van een onlay is dat er minder van de tand of kies hoeft te worden weggeslepen.

Een brug is een constructie van twee of meer kronen met daartussen een dummydeel, een zwevende kroon ter vervanging van een tand of kies. Ook een brug wordt met cement vastgezet en voelt als een normaal eigen onderdeel van het gebit.

De behandeling voor kronen, bruggen en onlays bestaat uit enkele stappen:

 • Rondom wordt een laagje van de tand of kies afgeslepen
 • Er wordt een afdruk gemaakt van het gebit
 • De juiste kleur wordt bepaald
 • Er wordt een noodvoorziening geplaatst

De afdrukken gaan naar een tandtechnisch laboratorium waar de kroon wordt vervaardigd. In een volgende zitting wordt de noodvoorziening verwijderd en wordt de kroon, brug of onlay geplaatst.

Zwarte driehoeken

Ook komt het voor dat het tandvlees zich tussen de tanden terugtrekt als gevolg van ouderdom, of voormalige tandvleesontsteking. Dit vormt de niet zo fraaie zwarte driehoeken tussen de tanden. Helaas is dit probleem niet met een tandvleesoperatie op te lossen. Wel kunnen we het oplossen met behulp van schildjes van porselein, composiet of met behulp van een tandvleesprothese.

Strak ingeplande behandelingen en minimale wachttijden. Doeltreffende en doelmatige zorgverlening met alle specialisaties onder één dak.

Cosmetische of esthetische tandheelkunde is het vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met het verfraaien van het uiterlijk van het gebit. Aangezien tanden en kiezen een belangrijke rol spelen bij het uiterlijk stellen patiënten steeds vaker hogere eisen aan de esthetiek van hun tanden en kiezen.

Met behulp van tandkleurige facings en vulmaterialen, zoals porselein of composiet, maar ook met kronen, inlays en bruggen, kunnen verbeteringen in vorm, stand en kleur van uw tanden en kiezen worden verkregen.